BankalarPratik Bilgiler

Hayat Sigortası Zorunlu mu? Yapılmalı mı?

Hayat sigortası kişinin kendini ve yakınlarını güvence altına alarak sigorta şirketine aylık ödenen prim tutarına karşılık alınan hizmettir. Bu hizmet ödenen prim gün sayısı ve tutarına göre sigorta kapsamında değişiklik gösterir.

Yapılan sözleşme içerisinde bulunan durumlarda hayatını kaybetmesi ya da sözleşme içerisinde bulunan maddelere göre daha uzun yaşaması durumunda kişiye ya da yakınlarına belirlenen miktarlarda yapılan ödeme şeklini kapsayan bir çeşit sigorta türüdür.

Hayat Sigortası Teminatları Nelerdir?

Yapılan sigorta kapsamında birçok teminat bulunur. Bunlardan bazıları;

Vefat Tazminatı; Kişinin sigortalı olduğu süre içerisinde vefat etmesi halinde poliçede yazılı olan tutar lehdar olarak belirlenen kişiye ödenir.

Kaza Sonucu Vefat; Herhangi bir kaza sonucu ani ölüm durumunda kişinin yakınlarına maddi destek sağlamak amacı ile yaptırılır. Kaza sonucu tam veya kısmi maluliyet geçiren kişiler sigortadan tazminat alabilir. Sigorta şirketi maluliyet derecesine göre belirlenen tutarda ödeme yapar.

Hastalık Sonucu Maluliyet; Sigorta kapsamında gelişen bir hastalık sonucunda oluşan maluliyet için ek teminat ile tedavi masrafları ödenir.

Kaza Sonucu Tedavi; Geçirilen bir kaza sonucunun ardından tedavi, doktor, ilaç ve diğer masraflar hayat sigortası ek teminatları ile karşılanır.

Kaza Sonucu Gündelik Tazminat; Kaza sonrasında çalışılamayan günler için belirlenen miktardaki günlük tazminat hesaplanır ve toplam tutar sigortalıya ödenir.

Tehlikeli Hastalıklar Teminatı; Devam eden sigorta içerisinde kalp krizi, böbrek yetmezliği, inme, kanser, körlük, multipl skleroz hastalıklarından herhangi birinin ya da açık kalp ameliyatı, organ nakli yapılması durumlarında sigortalıya poliçede belirlenen meblağda tazminat ödenir. Bu konu ile ilgili olarak dilerseniz kredi alımlarında hayat sigortası zorunlu mu bu konu üzerinde durmak gerekir.

Hayat Sigortası Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hayat sigortası yaptırırken sözleşmenizde bulunan sorulara doğru yanıtlar verilmeli, sigortacının bilmesi gereken tüm bilgileri eksiksiz ve tam olarak aktarmak gerekir. Aksi bir durum karşısında sigortacı sözleşmeden cayabilir. Poliçede yazan genel şartlar hakkında bilgi alınmalıdır.

Turan Ay

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Kamu Yönetimi ile Fotoğraf ve Sinema eğitimi gören Turan Ay onlarca kurs ve seminer sertifikasına sahiptir. Banka, Kredi, Finansal Sorunlar açısından araştırmalar yaparak tüketicinin bilgisine sunarken aynı zamanda 1996 yılından bu yana bilişim hizmetinde çalışmaktadır. Kredici.net adresi gibi bir çok internet sitesinin kurucusudur.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu