Çiftçi DestekleriGüncel

2020 Çiftçi Yardımları

Her geçen gün pahalılaşan hayat şartları ile birlikte artık çiftçilik yapmak imkansız hale gelmektedir. Her gün artan yem, mazot, gübre, fide gibi tarım ve hayvancılık yapabilmek için hayati önem sağlayan ürünlerin fiyatları gün geçtikçe artmaktadır. Bu artışın sonucunda artık tarım ve hayvancılık yapan çiftçilerimizin sayısı her geçen gün azalmaktadır. Bu sebeple devletimiz çiftçiyi desteklemek için bir yok yatırım ve destekleme paketi hazırladı. 2018 yılı için 300 Koyun projesi, Genç Çiftçi gibi projeler ile tarıma azalan ilginin arttırılması için çalışmalar yapılmaktadır.

2020 Çiftçiye Devlet Destekleri Nelerdir?

Öncelikle tarla ekip biçmekte hayati önem kazanan traktörlere mazot desteği sağlanmaktadır. Mazot desteği dekar başına ve ekeceğiniz ürünün çeşidine göre değişiklik göstermekle birlikte 10 TL ile 40 TL arasında değişiklik göstermektedir. Örnekle açıklarsak arpa buğday gibi ürünler için 15 TL, pamuk çeltik gibi ürünler için 40 TL, fasulye nohut gibi ürünler için 18 TL, aspir için 12, patates , mısır için 19 TL, fındık, yonca için 10 TL mazot yardımı yapılmaktadır. Eğer tarlanızı nadasa bırakacaksanız ise mazot yardımı dekar başına 10 TL de kalmaktadır.

Ayrıca mazot desteğinin yanı sıra dekar başına üreteceğiniz ürüne göre 4 TL den başlayarak gübre desteği de yapılmaktadır.

Zeytin ve ceviz üreticilerine ise dekar başına 100 TL destekleme yapılmaktadır.

Ayrıca Ziraat Bankası Sıfır faizli kredi verdiğini unutmayalım.

2020 Hayvancılık Yapanlara Devlet Desteği

Öncelikle hayvancılık alanında yardım almak isteyen çiftçilerin desteğe tabi olan ırklardan hayvan almış olmaları gerekmektedir. Süt üretimi için jersey, holstein ve Avrupa kırmızıları), kombine ırklar (montbeliard, brownswiss ve simental) besicilik yapmak için ise angus, hereford, şarole, limuzin ile manda ırkından hayvan beslemek şart koşulmuştur. Bu cins hayvanların buzağıları için 350 TL, Malak için 150 TL, boğa buzağısı için 50 TL, Dişi Manda için 250 TL yardım yapılmaktadır.

Ayrıca belirli bölgelerde özellikle kırsal kalkındırma planı çerçevesinde 200 den fazla hayvana sahip iseniz 5000 TL çoban parası almanız mümkündür. Damızlık küçükbaş hayvanlar için adet başına 25 TL ücret alabilirsiniz. Arı yetiştirmek için ise kovan başına 10 TL ücret alabilirsiniz.

20120 Yılı Çiftçi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmanız gerekmektedir. Daha sonra Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan yetiştirme yardımı için düzenli aşılarının yapılması ve gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü veterinerleri tarafından kayıt altına alınmış olması gerekmektedir.

Turan Ay

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Kamu Yönetimi ile Fotoğraf ve Sinema eğitimi gören Turan Ay onlarca kurs ve seminer sertifikasına sahiptir. Banka, Kredi, Finansal Sorunlar açısından araştırmalar yaparak tüketicinin bilgisine sunarken aynı zamanda 1996 yılından bu yana bilişim hizmetinde çalışmaktadır. Kredici.net adresi gibi bir çok internet sitesinin kurucusudur.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu